Český reprezentační výběr se zúčastnil Mistrovství Polska v letním biatlonu

04. července, 2023

Ve dnech 30. 6. – 2. 7. se v Czarném Boru (nedaleko Broumova a Adršpachu) uskutečnilo Mistrovství Polska v letním biatlonu, kterého se zúčastnila i česká reprezentace v tomto odvětví. Kvalifikace na polský šampionát proběhla v rámci I. kola ČP v Bystřici pod Hostýnem. Na startu bylo i několik zástupců klubu ze Starého Města pod Landštejnem.

Mezi účastníky se představila řada špičkových polských biatlonistů, a to kompletní mužská reprezentace, juniorská naděje Konrad Badacz nebo medailistka ze Světových univerzitních her Barbora Szkrobiszewská. Závodilo se za deštivého a větrného počasí.

František Ševčík

Zlatí Češi

Hvězdou českého výběru se stal dorostenec František Ševčík z Prostějova, který vyhrál všechny disciplíny, v nichž startoval – vytrvalostní závod, sprint i štafetu (společně s Ondřejem Krtkem a Danielem Ryškou). Vítězství si v hromadném závodě žen připsala na konto také nezdolná Pavla Schorná.

Pavla Schorná

Další medailisté

Na „polskou“ bednu vystoupili v individuální závodech také druhý a třetí junior Jáchym Hojný, juniorka Aneta Novotná, dorostenka Berenika Lajtkepová (obě 3. ve sprintu), Ondřej Krtek (3. ve vytrvalostním závodě i sprintu). Druhá doběhla štafeta juniorů – Jindřich Poledník, Jáchym Hojný a František Štěrba.  

Aneta Novotná

Spokojený trenér

„Myslím, že jsme v Polsku dobře reprezentovali český letní biatlon. Domů jsme přivezli 13 pódiových umístění. Vedle medailistů mě potěšili i Natálie Ludvíková, Hynek Škrabal nebo Veronika Novotná,“ řekl spokojený trenér reprezentačního výběru Zbyšek Škrabal.

Pódium dorostenců s 1. Františkem Ševčíkem, 3. Ondřejem Krtkem (oba bez medailí) a 4. Danielem Ryškou (hned pod stupni)

Výsledkový servis

Vytrvalostní závody

Sprinty

Hromadné závody

Štafety

Český výběr v Czarném Bóru, trenér Zbyšek Škrabal v horní řadě, čtvrtý zprava

Tomáš Hermann

Foto: Ševčíkovi, Prostějov