Junior Ondřej Mánek potěšil bezchybnou střelbou a 12. místem v IBU Cupu!

13. ledna, 2023

Junior Ondřej Mánek předvedl, že je závoďák! Žádná nervozita, žádné obavy ze střelby. Ve čtyřech položkách zkráceného vytrvalostního závodu na 15 km neminul ani jeden z dvaceti terčů a mezi muži vybojoval v IBU Cupu parádní 12. místo.

Ondrova střelba nebyla jen přesná, ale i rychlá. Jeho celkový čas střelby činil 1:33,6 minuty ze čtyř položek, přičemž obě stojky zvládl za 19 sekund!

Ondra Mánek neminul během čtyř položek ani jeden ze 20 terčů

Jak si vedli další Češi?

Ve slovinské Pokljuce slušně zazávodily i další české naděje. Ještě o rok mladší Jáchym Kaplan obsadil 50. místo. Mezi ženami nastoupila poprvé po nemoci Eliška Václavíková, minula dva terče a získala sedm bodů za 34. pozici. Na 39. místě bodovala také juniorka Kateřina Pavlů, další z juniorek Svatava Mikysková doběhla na solidní 46. příčce, obě shodně netrefily dva terče. Dorostenka Anna Kulhánková se prezentovala střelbou za „1“ a obsadila 53. místo. Závod střelecky nevyšel pouze Kateřině Gotvaldové, jež chybovala pětkrát a skončila 59. v pořadí.

Eliška Václavíková se dnes po nemoci vrátila k závodění

Trenér Aleš Ligaun je nemocný. Na střelnici tak zaskakoval reprezentant Tomáš Mikyska, jenž na Pokljuce trénuje po nemoci a měl by se zúčastnit nedělního sprintu. Trenérského žezla se ujme Jindřich Šikola, který už za týmem odcestoval.  

Pohledem závodníka

Ondřej Mánek

„Běh mi dnes sedl opravdu super. Jen poslední kolo bylo výjimkou, to už jsem jednoduše nemohl. A ze střelby mám skvělý pocit. Vůbec jsem nebyl nervózní, prostě starej já…

Co mě trápí, je zdraví. Po Osrblí se cítím oslabený. Každý den do sebe peru vitamíny, abych mohl nějak fungovat. Bolí mě v krku, hlava se mi může rozskočit… Uvidím, jak se to vyvine.

Co ale vnímám kolem sebe, nemocných je spousta závodníků i dalších lidí napříč týmy včetně našeho kouče.”      

Výsledkový servis

Zkrácený vytrvalostní závod mužů

Analýza

Průběžné pořadí IBU Cupu

Pohár národů

Tomáš Mikyska už trénuje, ale ještě nezávodí. Dnes pomohl na střelnici za dalekohledem…

Zkrácený vytrvalostní závod žen

Analýza

Průběžné pořadí IBU Cupu

Pohár národů

Další program IBU Cupu V

Sobota 14. 1.

10:30 – Sprint mužů

14:00 – Sprint žen

Neděle 15. 1.

10:30 – Sprint mužů

14:00 – Sprint žen

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík a Igor Stančík