V neděli vyvrcholí mládežnická olympiáda v Norsku

20. února, 2016

Na mnoha frontách „válčí“ a válčit budou čeští reprezentanti. „A“ tým se od čtvrtka připravuje ve slovinské Pokljuce na březnový světový šampionát, reprezentační záloha cestuje v neděli na Otevřené mistrovství Evropy do ruské Ťumeně a Ti nejmladší, dorostenci, bojují na Zimních olympijských hrách mládeže (WYOG) v norském Lillehammeru.

 

Hry vyvrcholí už v neděli závody smíšených štafet. Trenéři Aleš Lejsek a Michael Málek postavili závodníky na jednotlivé úseky následujícím způsobem. „Závod rozeběhne Petra Suchá, na druhém úseku se představí Tereza Vinklárková, třetí úsek obstará Vítězslav Hornig a finišovat bude Jakub  Štvrtecký,“ popsal nominaci Michael Málek, který současně věří, že se závodníci prosadí výrazněji. „Zatím nikdo nic výrazně nezkazil, ale ani se nám nic mimořádného nepovedlo. Běžecky jsou na tom všichni slušně, ale v cestě do elitní desítky nám vždy stály chyby ve střelbě. Tam, se musíme zlepšit, abychom mohli ve smíšených štafetách pomýšlet na kvalitní výsledek.“

 

Nejlepšími individuálními výsledky jsou 13. místo Jakuba Štvrteckého ve stíhacím závodě a 14. příčky Terezy Vinklárkové a Vítězslava Horniga ve sprintu. V závodě smíšených dvojic obsadili Tereza Vinklárková a Jakub Štvrtecký 12. pozici.

 

Výsledkový servis – biatlon

Stránky Českého olympijského výboru k YOG 2016

TH