Noční show v Letohradě ovládli Vítězslav Hornig a Zuzana Remeňová

01. září, 2024

Poprvé v historii závodily v Letohradu smíšené dvojice a stálo to za to. Do Šedivského lomu v sobotu večer dorazila spousta fanoušků, kteří biatlonistům dopřáli i pyrotechnickou vložku. Exhibiční vítězství oslavila česko-slovenská dvojice Vítězslav Hornig a Zuzana Remeňová.

Smíšené štafetě dvojic předcházely kvalifikační rozjížďky. Z nich postoupilo 10 nejrychlejších žen, které si volily partnery z 10 postupujících mužů. Jako první si vybírala 10. žena kvalifikace Lucie Charvátová, která sáhla po Jonáši Marečkovi. Tahle dvojice ale skončila s 6 trestnými koly sedmá.

Víc se dařilo Slovence Zuzaně Remeňové, která ukázala na Vítězslava Horniga. Tahle dvojice si vedla nejlíp na střelnici a zvítězila s obrovským náskokem 47 sekund. „Ve finále jsem si střelbu užíval. Člověk už nad tím nepřemýšlí a dělá jenom to, co má naučený,“ usmíval se po dojezdu Hornig.

Vítězná dvojice si na trati užila i pyrotechnickou show. „Ještě nikdy jsem něco takového nezažila. Bylo to úžasné,“ říkala Zuzana Remeňová. „Je to neskutečné. Každý rok se to posune ještě výš,“ doplnil Vítězslav Hornig.

Pro druhé místo si překvapivě dojela domácí letohradská dvojice. Juniorka Svatava Mikysková a dorostenec Štěpán Palla excelovali především na střelnici. To samé se dá říct i o třetí nejlepší dvojici, kterou utvořili Slovenka Tamara Molentová a novoměstský Jan Kamarád.

Tři nejlepší dvojice

Výsledky smíšené štafety dvojic

Mistrovství ČR v Letohradu v neděli uzavřou stíhací závody.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík