Špatná střelba českých mužů ve štafetě v Hochfilzenu znamenala až 12. místo

10. prosince, 2023

Střelecké trápení českých mužů pokračovala i ve štafetě v rakouském Hochfilzenu. Bez Michala Krčmáře a po třech trestných kolech skončili Češi 12.

Report

Na pěti střeleckých položkách z osmi museli čeští biatlonisté využít všechny tři náhradní náboje. Jonáš Mareček se ještě na prvním úseku trestnému kolu vyhnul a po čisté stojce předával jako 9. Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík a Adam Václavík jednou kroužit museli.

Jonáš Mareček se běžecky držel dobře

Čeští biatlonisté dobíjeli 18krát, nejvíc ze všech, z čehož vyplynul i nejpomalejší střelecký čas. Na nejrychlejší Ukrajince ztratili Češi na střelnici téměř tři minuty.

„Musím se omluvit všem fanouškům, protože to, co dnes předvedli kluci, je absolutní ostuda,“ řekl před kamerou ČT sport trenér Michael Málek. „Doufejme, že to bude zdvižený prst, protože si pořád myslím, že mají na úplně jiné výkony. Na trati to špatné nebylo, možná lepší standard. Ale to, co kluci předvádí na střelnici, je bída. Potřebují se dostat do psychické pohody.“

Jakub Štvrtecký po dojezdu

Pokud bychom dnes měli hledat nějaké pozitivum, tak jim bude právě šestý běžecký čas celého týmu a pátý běžecký čas Jonáše Marečka na prvním úseku.

Nejrychleji běželi Norové, kteří navíc jen pětkrát dobíjeli a suverénně zvítězili před Francouzi a Němci.

Co to znamená?

Dnešní výsledek nic nezměnil na 9. příčce českých mužů v Poháru národů. Osmí Slovinci jim ovšem odskočili na rozdíl 60 bodů a desátí Ukrajinci se naopak přiblížili na 97 bodů.

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík