Čeští muži se ve stíhačce v Hochfilzenu posouvali. Štvrteckého zastavil pád

09. prosince, 2023

Mohl to být posun tří českých reprezentantů vpřed, ale Jakuba Štvrteckého zastavil nepříjemný pád. Ve stíhacím závodě v Hochfilzenu tak byli na bodech jen 20. Michal Krčmář a 34. Jonáš Mareček.

Report

Čeští biatlonisté dnes měli jasný pokyn: Zrychlit svou střelbu. To se nejlépe povedlo Jonáši Marečkovi, který měl 8. nejrychlejší střelecký čas. Michal Krčmář se dostal alespoň do středu pole.

Oba ale zopakovali svou střeleckou úspěšnost ze sprintu, což ve čtyřpoložkovém závodě znamenalo čtyři chyby.

Jonáš Mareček patřil mezi nejrychlejší střelce

„Šel jsem do toho hop nebo trop,“ přiznal Michal Krčmář, který si polepšil z 23. na 20. místo. „Na druhé ležce jsem to přehnal s agresivitou. Na stojky jsem se zkusil znovu uklidnit a myslím si, že 1+0 vestoje je dobrá bilance. Nebýt té dvojky vleže, tak by to byl kvalitní závod.“

Michal Krčmář opět nejlepším Čechem

Posun vpřed se povedl i Jonáši Marečkovi, který startoval s číslem 42 a dojel 34. „Snažil jsem se zrychlit střelbu, protože jsme se s tou rychlostí v předešlých závodech potýkali. Bohužel jsem pak udělal zbytečné chyby při posledních ránách.“

Adam Václavík ztratil šance na dobrý výsledek po čtyřech chybách na první stojce. Propadl se na 43. místo.

Adam Václavík v místě, kde upadl Jakub Štvrtecký

Na bodovaných příčkách se před poslední střelbou pohyboval Jakub Štvrtecký, ale upadl na ledové plotně ve sjezdu před střelnicí a musel dlouho čekat na rezervní zbraň. S ní zastřílel za jedna, celkově za pět, a skončil 53.

Jakub Štvrtecký musel počkat na rezervní zbraň

V Hochfilzenu opět dominovali Norové, tentokrát zabrali dokonce první čtyři místa. To nejcennější poprvé v sezóně Johannes Thingnes Bø.

Co to znamená?

Michal Krčmář se v celkovém hodnocení posunul na 25. příčku, která by mu v Lenzerheide zaručila start v hromadném startu. Jonáš Mareček je 43. a Adam Václavík 45. Do žlutého se oblékl dnes třetí Tarjei Bø.

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík