Na exhibici v Drážďanech si zazávodí Davidová i dvojice Plecháčová/Eliáš

14. září, 2024

Tradiční exhibice City Biathlon se letos přesouvá z Wiesbadenu do Drážďan. To je dobrá zpráva pro české fanoušky, kteří můžou v neděli v saské metropoli naživo sledovat Markétu Davidovou a dvojici Ilona Plecháčová/David Eliáš. Finálové závody mužů a žen budou k vidění i na Eurovisionsport.com a ZDF.

Na předešlé ročníky v hlavním městě Hesenska má Markéta Davidová krásné vzpomínky. V roce 2020 dojela druhá a v roce 2021 třetí. Oblíbí si i Drážďany?

Wiesbaden 2020: Druhá Markéta Davidová a třetí Michal Krčmář

Formát závodu zůstává stejný. Nejprve se pojede kvalifikace, která těm nejlepším zaručí výhodnější postavení na startovním roštu finále. V něm se střílí čtyřikrát a závodníci můžou dobíjet jako ve štafetě. Za každý nesestřelený terč stráví 10 sekund v trestném boxu.

Největší změnou bude logicky trať. Pořadatelé namotali v centru Drážďan a podél Labe 2,3 kilometru dlouhý okruh. Je o 900 metrů delší než ve Wiesbadenu a také náročnější. Start, cíl a střelnice jsou na Heinz-Steyer-Stadionu. Ten je beznadějně vyprodaný, ale k trati je vstup zdarma.

Kdo by si chtěl udělat výlet do Drážďan, uvidí nejen hvězdy Světového poháru. V neděli si zazávodí také parabiatlonisté a šest talentovaných dvojic včetně Ilony Plecháčové a Davida Eliáše.

Startovní listiny

Ženy: Lisa Vittozziová, Ingrid Tandrevoldová, Karoline Knottenová, Johanna Puffová, Franziska Preußová, Markéta Davidová, Anna Gandlerová, Tuuli Tomingasová, Marion Wiesensarterová, Paulína Bátovská Fialková

Muži: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Justus Strelow, Philipp Nawrath, Florent Claude, Jakov Fak, Lukas Hofer, Roman Rees, David Komatz, Tero Seppälä

Program (neděle 15. 9.)

  • 12:50 – kvalifikace žen
  • 13:30 – kvalifikace mužů
  • 14:40 – Youngster Team Challenge
  • 15:00 – závod v parabiatlonu
  • 16:25 – finále žen (živě na Eurovisionsport.com a ZDF)
  • 17:15 – finále mužů (živě na Eurovisionsport.com a ZDF)

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík, Tomáš Pošepný