Letohrad přivítá český šampionát v biatlonu na kolečkových lyžích. Nový supersprint!

13. srpna, 2024

Konec léta, konec prázdnin, to už je tradiční termín pro Mistrovství České republiky v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradě. Akce bude opět součástí seriálu Mezinárodní biatlonové unie (IBU) s názvem IBU Central European Regional Cup, tedy Středoevropský pohár.

Na tratích v areálu Šedivského lomu se 31. 8. a 1. 9. sejde kompletní česká špička i silná zahraniční konkurence v kategoriích od dorostu přes juniory až po dospělé.

Na programu budou tři disciplíny – sprinty, stíhací závody a sobotní noční supersprint. A právě supersprint dozná zásadních změn. Kvalifikační rozjížďky se sice odehrají ve standardním formátu po kategoriích (ženy/muži), ale finále proběhne jako závod smíšených dvojic! Své mužské protějšky pro finále si budou vybírat ženy. Věřme, že to bude zajímavé a všichni aktéři – sportovci i fanoušci – se budou dobře bavit.  

Říká se, že láska prochází žaludkem. Platí to i o biatlonu. V Letohradě se můžete jako každý rok těšit na kvalitní a chutné občerstvení. A skvělé je, že z místních zdrojů. Steaky, hamburgery a další pochutiny z grilu dodá rodinná firma Masoeko. Do tajů asijské kuchyně pak všechny mlsné jazyky zavede vietnamské bistro z Orlických hor.

Vstupné je jako každý rok dobrovolné. Máte se na co těšit!

Tomáš Hermann

Foto: Marek Ambrož