Stíhací jízda české smíšené dvojice skončila 10. místem

15. února, 2024

Dvojice Jonáš Mareček a Markéta Davidová vybojovala na domácím mistrovství světa v Novém Městě na Moravě 10. místo. Jde o vyrovnání třetího nejlepšího českého výsledku v této disciplíně.

Report

Jonáš Mareček kvůli zdravotním problémům vynechal stíhací i vytrvalostní závod, dnes ho ale trenéři nasadili do smíšené dvojice k Markétě Davidové. Start se novoměstskému závodníkovi nepovedl. Vleže dvakrát dobíjel, po stojce musel dokonce na trestné kolo a předával až jako 22.

Markéta Davidová si vedla na druhém úseku mnohem líp. Dobíjela jen jednou, byla pátá nejlepší a posunula se na 13. místo.

O jednu příčku poskočil na třetím úseku Jonáš Mareček, který si tentokrát vystačil se třemi náhradními náboji. Markéta Davidová dobíjela na závěrečném úseku už jen jednou a finišovala jako 10.

„Dneska jsem na to neměl. Na trati mě to stálo hodně sil a podepsalo se to na střelnici,“ hodnotil závod Jonáš Mareček.

Vysočina Arena byla i třetí pracovní den v řadě hodně zaplněná. „Když jedeme kolo jen kilák a půl, tak nedáváme fanouškům dlouhou pauzu na to, aby vydechli. Možná proto byli dneska tak hlasití. A my jim musíme zase poděkovat, protože ta kulisa, kterou vytvářejí, je neuvěřitelná,“ řekla Markéta Davidová, která fanouškům zatleskala i v cílové rovince.

Hlasití dnes byli i francouzští fanoušci, kteří slavili triumf Quentina Fillona Mailleta a Lou Jeanmonnotové. Stříbro získala Itálie a bronz Norsko.

Co to znamená?

České ženy zůstávají v Poháru národů na 8. místě, muži na 9. místě.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový šampionát pokračuje v sobotu štafetami. Ženy startují ve 13:45 a muži v 16:30.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík