Jilemnice viděla při ČP v letním biatlonu dvě loučení a trojici reprezentantů

05. září, 2023

Krakonoš zařídil slunečné počasí, a to byl základ vydařeného víkendu II. kola Českého poháru dorostu a dospělých v Jilemnici. Závodů ve sprintu se skupinovým startem a klasického sprintu se zúčastnilo téměř 300 sportovců, mezi kterými se představili i reprezentanti Tereza Voborníková, Mikuláš Karlík či Kristýna Otcovská.

Domácí žáci fandili svým starším parťákům

Trojice z repre

A když jsme u reprezentantů… ti neměli to jednoduché. V kategorii žen se musely v sobotu Tereza s Kristýnou sklonit před nezdolnou Pavlou Schornou. Mikuláš skončil mezi muži v sobotu čtvrtý a v neděli druhý.

Pálí Tereza Voborníková

Dvojnásobná vítězka

Jediným sportovcem resp. sportovkyní, která dokázala vyhrát po oba závodní dny, se stala akademická reprezentantka Veronika Novotná ze Starého Města pod Landštejnem, a to v kategorii juniorek.

A první místo získává … Veronika Novotná!

Dojemné příběhy

Pěkný až dojemný příběh napsali Petr (M46) a Ondřej (M17) Plechatých z Konkordie Děčín, kterým byl umožněn společný dvou start. Petr závodil naposledy v kariéře! Velké ovace!  

Ovace a Petrova poslední cílová rovinka

A když jsme u příběhů, jeden „vyprávěli“ i domácí Jilemničtí. Šéf klubu Jan Sucharda totiž pověsil na hřebík trenérské řemeslo. „Dál povedu klub, budu jeho účetním i jinak přiložím roku k dílu, ale na trenérskou práci už nemám kapacity,“ povzdechl si zkušený biatlonový harcovník a nově též učitel tělocviku na gymnáziu v Jilemnici.   

Trenérovo odcházení…

Ředitelovo poděkování

Jan Sucharda, při II. kole ČP také ředitel závodů, měl radost z hladkého průběhu akce. „V jednu chvíli nám vypadla elektrika, ale vše jsme měli pokryté záložními zdroji, takže v pohodě. Jinak chci moc poděkovat každému, kdo nám jakkoliv pomohl. Speciálně pak rozhodčím, kteří už vlastně tvoří samostatný tým. Jsou zkušení a je na ně spolehnutí.“

Rozhodčí – těm patřilo speciální poděkování od ředitele závodů

Výsledkový servis

Sprint se skupinovým startem – dorost

Sprint se skupinovým startem – jun. a dospělí

Sprint – všechny kategorie

Domácí výsledková radost – Tereza Doležalová – 1. a 3. v kategorii W16

Tomáš Hermann

Foto: Mikuláš Shorný / KB Jilemnice