Chceme podržet celý tým, říká Zdeněk Vítek

03. prosince, 2015

Přestože do vytrvalostní závod žen, zbývalo ještě několik hodin, trenér českého výběru Zdeněk Vítek už měl v jedné věci jasno. „Ať už závod dopadne jakkoliv, nebudu z něho dělat žádné závěry. Proč? Pro mě je to teprve start do dlouhé sezóny.“

 

Reprezentační tým žen má za sebou velmi poctivou přípravu, byť drobné výpadky mnohé jeho svěřenkyně potkaly. „Eva Puskarčíková s Jitkou Landovou naskočily do tréninku o něco později, protože si dodělávaly bakalářské zkoušky na Masarykově Univerzitě. Veronika Vítková měla střevní potíže a nemohla absolvovat celou přípravu na prvním sněhu. A Lucka Charvátová si před týdnem pořezala bříško pravého ukazováku v místě, kde právě tímto prstem spouští ránu,“ vypočítává trenér body v optimální cestě za formou.

 

„Každopádně to nebyly zásadní překážky v tréninku, a to je určitě dobře. V jisté fázi sezóny se sice tyto výpadky projevit mohou, ale nedokážu odhadnout, kdy to bude.“ Z tohoto pohledu je nejvážnější aktuální zranění Lucie Charvátové. „Lucka má prst sešitý, zalepený a už zkouší střílet. Ale samozřejmě to není optimální,“ podotýká Zdeněk Vítek. Na startu však talentovaná dívka, jež byla v kontrolních testech schopná porazit celý český výběr, chybět nebude.

 

A co Gabriela Soukalová? „Každý na Gábině vidí, že je na tom lépe fyzicky i mentálně, než touto dobou před rokem. Nechme se překvapit,“ usmívá se trenér nad rozpoložením stříbrné medailistky z vytrvalostního závodu na MS 2015.

 

 

České reprezentantky obhajují druhé místo v Poháru národů. S čím půjdou dnes na start? „Klukům to ve středu moc nevyšlo, naším cílem je podržet celý tým a zajet dobrý výsledek,“ dodává závěrem Zdeněk Vítek.

 

Text: Tomáš Hermann